Заводът на MV Agusta продължава да работи с намален персонал

MV Agusta реши да продължи работата си в завода. Това е в съгласие с представители на работниците и в пълно съответствие с неотложните разпоредби. Те се съдържат в указ на премиера от 11 март и с указанията, издадени от Конфиндустрия Ломбардия. Така се запази завода си в Ширана в Северна Италия. Така се гарантира непрекъснатост на производството, но с намален персонал.
Веднага са приети мерки за намаляване на присъствието на персонал в помещенията. Затворени са несъществени отдели, въведена е „интелигентна работа“. Има неизползвани надбавки за почивки и CIG (Cassa Integrazione) или работа от дома.

За тези служители, които ще продължат да идват на работа, компанията е въвела редица мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на Covid-19.

Например маски за лице, ръкавици, дезинфекциращ гел и перилни препарати. Те са почистване на работните пространства и повърхности. Ограничен е и достъпа до общи части.
Във всеки отдел са публикувани точни правила за поведение, при които всеки служител е длъжен да спазва. Това са „правила за поведение и безопасност“ на Covid-19. Във всички участъци на предприятието се спазват разстоянията за безопасност между работниците. Това е благодарение на временното намаляване на броя на персонала на място.
До този момент компанията няма данни за служители със симптоми, свързани с Covid-19. Следователно нормалната производствена активност ще продължи, но с всички надлежни предпазни мерки. Те са в съответствие с новите правителствени разпоредби.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.