Отменят ТТ на остров Ман 2020 заради коронавируса

Легендарното състезание ТТ на остров Ман за 2020 г. е отменено заради пандемията от коронавирус, съобщава iomtt.com.
Решението беше взето по време на заседание на Министерския съвет, председателствано от главния министър Хауърд Куейл днес. Срещата бе свикана да обсъди коронавируса и начините за защита на хората, живеещи на остров Ман.
TT трябваше да се състои между 30 май и 13 юни. Състезанието обаче беше застрашено през последните няколко седмици поради коронавируса. Отмяната на TT е направена като част от плановете на остров Ман за засилване на мерките си за защита на населението срещу пандемията.
Министърът на предприемачеството на остров Ман Лоранс Скели каза: „Решението за отмяна не бе взето лесно. Всички варианти, включително отлагане и забавяне, бяха разгледани подробно. Представители на правителството на остров Ман сега ще обсъдят последиците с всички съответни бизнеси. Това са заинтересованите страни и лица, засегнати от отмяната.

С ограничаването на посетителите в бъдеще искахме да дадем време на бизнеса, посетителите и всички заинтересовани страни за реакция.

Остров Ман и ТТ на остров Ман ТТ са изправени пред уникални предизвикателства относно COVID-19. Вземането на това решение ще осигури сигурност на екипите, състезателите, спонсорите и на посетителите от целия свят.
Решението също има за цел да даде успокоение за нашите жители и здравни специалисти. Здравето и благополучието на жителите на остров Ман е най-големият приоритет и фокус на това правителство.“

Фенове, закупили официални билети, включително и трибуни, пакети за хоспиталити и др., ще получат пълни възстановяване на средствата. Това обяви Департамента за предприемачество.
От ведомството казаха, че работят с мотоциклетния клуб на Ман. Те ще се опитат да гарантират за Classic TT и Ман Гран При за 2020 г. Те трябва да започнат на 22 август и вървят по план. Събитието ще бъде под постоянно преразглеждане, тъй като остров Ман продължава битката си срещу коронавируса.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.