Indian пусна петият специален Jack Daniel's за 80-годишнината на Стърджис Рали

Indian Motorcycles обявиха петата колаборация с експерти по производство на уиски – Jack Daniel’s. Те ще покажат лимитираната серия на новия мотоциклет на 80-тото мотоциклетно рали Стърджис в Южна Дакота, САЩ.
Все още не е ясно точно на кой мотор ще се базира специалната машина. Но на уебсайта на Indian се появяват закачки с изображения. Включително въздушен филтър с надпис „Thunder Stroke 116 cubic inches“ и страничен профил на бензиновия резервоар. Предполага се, че ще бъде модел на Chieftain.

Багърът има двигател с обем 1811 куб. см. Максималният въртящ момент е 151 Нм при само 3000 об./мин.

Проектиран за круизър, моторът има електрически регулируем екран, безключово запалване, круиз контрол и 100 вата аудио система. Точно какво ще бъде различно на лимитирания мотор, не е ясно.

От показаните изображения се вижда, че мотоциклетът е в черно-сиви цветове. Има и акценти от розово злато.

Подобно на четирите мотора преди него, новата машина се произвежда в партньорство с американското къстъм ателие Klock Werks Kustom Cycles. Моторът ще бъде показан между 7 и 16 август.
Тазгодишният мотор черпи вдъхновение от уискито Gentleman Jack. Според дистилърите от Jack Daniel: „Подлага се на второ омекотяване на дървени въглища за постигане на изключителен вкус.“
Миналата година създаването се базираше на Indian Springfield Dark Horse. Броят на моторите бе ограничен само до 177. Испания, Германия и Великобритания бяха единствените пазари, които могат да получат мотора от цяла Европа, Близкия изток и Африка.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.