WSBK: Актуализираният календар за 2020 г.

Сезон 2020 в WSBK се връща на пистата през август. Това бе решено след дискусии между ФИМ, пистите, хората от падока и Dorna WSBK Organization (DWO). Бе съобщен и календарът.
Шампионатът започна на пистата Филип Айлънд в Австралия в края на февруари. Сега ще продължи на пистата Херес – Анхел Нието в края на юли. Това е съгласувано със испанското правителство.
Така състезанието, с което ще се възобнови шампионата, ще бъде на Херес от 31 юли до 2 август. След това той ще продължи през следващата седмица на пистата в Алгарве в Португалия от 7 до 9 август. Последният кръг през август е от 28 до 30 на Моторланд Арагон. Седмица по-късно – от 4 до 6 септември, пак в Арагон е следващият старт.

Първото състезание от WorldSBK в историята в Каталуня ще бъде от 18 до 20 септември. След това – от 2 до 4 октомври е френския старт на Маникур.

После ще трябва да се състоят стартовете на пистата Сан Хуан Виликум в Аржентина.  Този старт е планиран от 9 до 11 октомври и трябва да се потвърди. Последният кръг със сигурна дата за сезона е на пистата Мизано Марко Симончели от 6 до 8 ноември.
Следващите стартове трябва да се уточнят. Те са на Донигтън парк във Великобритания, в Нидерландия на Ассен и в Катар на Лосаил. Информация за тях ще бъде съобщена допълнително.

DWO работи с всички участващи страни, техните правителства, ФИМ, пистите и хората от падока.

Така се гарантира спазването на изискванията за безопасност, което е от най-висок приоритет. Ситуацията се развива всекидневно. Това означава, че протоколите ще бъдат адаптирани съответно към ситуацията на времето. Цялостните решения изискват многостранни подходи. Те са постигнати след упорита работа от всички страни.

Календарът за 2020 г.

28 февруари–1 март – Филип Айлънд, Австралия
31 юли–2 август – Херес Анхел Нието, Испания
7 –9 август – Алгарве, Португалия
28 –30 август – Моторланд Арагон, Испания
4 –6 септември – Моторланд Арагон, Испания
18-20 септември – Барселона, Каталуня
2–4 октомври – Маникур, Франция
9 –11 октомври – Сан Хуан Виликум, Аржентина
6 –8 ноември – Мизано – Марко Симончели, Италия
Чакат  дати
– Донингтън Парк, Великобритания
– Ассен, Нидерландия
– Лосаил, Катар


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.