Land Rover Defender вече пристигна и в България

Най-дългоочакваният модел на 2020 г., новият Land Rover Defender, вече пристигна и в България. От днес потребители и почитатели на иконичния 4х4 модел ще могат да поръчват авантюриста. Естествено и да го тестват до границите на възможностите му. Легендарният всъдеход е най-здравият и най-способният Land Rover, създаван досега.
Той съчетава в себе си свързаните технологии на XXI век и неоспоримите офроуд характеристики на Land Rover. Новият модел представя 70 години на иновации и подобрения. Той отдава почит на историята на автомобила за здравина и солидност. Същевременно остава изцяло Defender, пригоден за новото време, в което живеем.

Вчера, 18 юни, новият  Defender бе представен за първи път на медиите в еднодневен тест. Специално подбраният маршрут бе из китните български селца около Своге – Искрец, Брезе, Заселе и Заноге. Легендарният Land Rover Defender отново показа невероятни кацества отвъд границите на възможностите си. С него преминахме по  специални офроуд терени от полите до билото на Понор планина.

Подробности за изпитанието, както и за поведението на новия приключенец, ще разкажа след няколко дни в подробен материал. Моделът, който тествахме бе Defender 110 First Edition. Той е с 2-литров дизелов двигател с мощност 240 к.с. и максимален въртящ момент от 430 Нм.

Екстериорът на Defender демонстрира характера на автомобила и грабва вниманието. Всеки един елемент от дизайна напомня за емблематичния външен вид на оригинала.

От късите надвеси отпред и отзад, до заоблените фарове. Нивото на оборудване First Edition добавя към външния вид на автомобила плъзгащ се панорамен покрив и безключов достъп.
С автомобила се изкачихме на над 1300 метра надморска височина, само по черни пътища. Имаше и специални офроуд изпитания. Всъдеходът Defender е оборудван с електронно въздушно окачване с Адаптивна динамика. Той разполага с офроуд системите Terrain Response 2 и Configurable Terrain Response.

Въздушното окачване, двойната скоростна кутия и всички останали екстри в автомобила различават новия Defender от предходните модели. Най-новата технология на Land Rover Terrain Response позволява на легендарния всъдеход да отиде на места, които са недостъпни за други автомобили 4×4.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.