WorldSBK: Риа отново e в страхотна форма

Дни преди началото на световния шампионат в  WorldSBK, пилотите направиха последните предсезонни тестове. Те бяха на пистата Филип Айлънд в Австралия, където този уикенд е първия кръг от новия шампионат.
Най-бърз бе световният шампион Джонатан Риа (Kawasaki Racing), който показа, че е в страхотна  форма. Пилотът от Северна Ирландия постигна време 1:30.448. След него, само на 0,078 сек. втори се нареди Лорис Баз (Ten Kate Racing Yamaha). Трети стана Том Сайкс (BMW Motorrad) на 0.120 сек.
На моменти през деня валя дъжд и пистата беше мокра. Доста пилоти катастрофираха. Това обаче не попречи на изпитанията. Отсега личи, че конкуренцията ще бъде много силна. 17 пилоти се събраха в 1,5 сек.
Риа постигна времето си още на сутрешната сесия. Пилотът от Ълстър правеше дълги стинтове. Той бе от пилотите, които катастрофираха. Риа падна на завой 4. Съотборникът му Алекс Лоус беше по-бавен и стана 12-и. Той също падна на  завой 6. Баз стана втори, но с двигателя от 2019 г. Засега той няма да получи мотора на Yamaha за 2020 г.
Най-бърз за ARUBA.IT Racing – Ducati е Скот Рединг, който остана на 0,437 сек. от шампиона и беше 5-и. Той работеше по баланса на своя байк и  разучаваше гумите Q. Чаз Дейвис изоставаше от своя съотборник и новак,  като стана 11-и.

Шампионът за 2013  г. в WorldSBK Том Сайкс (BMW Motorrad) търсеше по добро сцепление на задницата на мотоциклета си.

Той направи дълга серия, като времената му бяха около 1:31 мин. за обиколка. Той използваше нов заден амортисьор и стана 3-и. Съотборникът му Юджийн Лавърти стана 9-и, като работеше по подвижното рамо и шасито, а също и по електрониката с къси стинтове.
Четвърти стана Торпак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) на 0.304 сек. Той също изпитваше гумите Q. Съотборникът му Михаел ван дер Марк падна сутринта на завой 10. За първи път той завъртя серия от 15 поредни обиколки с време 1:31 мин.

Леон Хаслам или Pocket Rocket, както му е прякора свърши доста работа за екипа на HRC.

Той още веднъж влезе в топ 6 -5-и, като така в първата шестица се наредиха шест различни производителя. Времето ме 1:30.882 е много по-добро от това, което постигна миналата година. Това обещава , че новият мотор Honda CBR1000RR-R е готов за битка. Съотборникът му Алваро Баутиста катастрофира на завой 4.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.