Силвър Стар представи новия Mercedes-Benz GLB

Силвър Стар представи най-новия SUV член на семейството на Mercedes-Benz – семейния GLB. Премиерата бе на специално събитие в своята нова локация в Sofia Ring Mall. Досега Mercedes-Benz не са имали в гамата си такъв автомобил. Колата е уникална и в света на компактните премиум кросоувъри.
GLB е първият в компактния клас, който предлага като опция седем седящи места. Той се отличава с пропорции, внушаващи мощ, къси разстояния между бронята и началото на калника. Ориентиран е към офроуд дизайн, със задвижване на всички колела 4MATIC и специален режим на офроуд светлини. Това помага на водача да различи всяко препятствие пред автомобила при движение с ниска скорост.

Интериорът на GLB е модерен и следва революционния дизайн, представен в новата А-класа, но с характерни елементи за един SUV автомобил.


Дизайнът на модела отговаря на най-новите тенденции на германската марка. Става дума за изчистени форми с редуциран брой линии и внушаващи площ повърхности. GLB предлага щедро вътрешно пространство. Обемът на багажника варира от 570 до 1895 л. Задните седалки могат да се регулират по дължина, което осигурява още 190 литра товарен обем.
За българския пазар серийният обхват на оборудването включва линия STYLE, система за паркиране PARKTRONIC, включително активен паркинг асистент, електрическо отопление на предните седалки.
Моделът е оборудван с най-новото поколение мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с разширена функционалност. Управлението на системата е интуитивно, като водачът може да стартира функциите и с гласови команди.
Новият GLB има три различни версии на бензинови и дизелови двигатели. Те са напълно обновени за моделите от компактната серия. Характеризират се със значително по-голяма мощност и въртящ момент, по-висока ефективност и по-ниско ниво на емисиите в съответствие със стандарта Euro 6d. Във версия Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC с 306 конски сили.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.