WorldSBK: Рединг бие Риа в първия тестов ден на Каталуня

Двубой още в първия ден на тестовете в Каталуня. Скот Рединг срещу Джонатан Риа, Ducati срещу Kawasaki. И победител бе… Рединг.
Възобновяването на първенството в WorldSB наближава. Отбори и пилоти се върнаха на пистата Каталуня край Барселона. Днес бе първият от двата тестови дни. Машините на Kawasaki и Ducati са в топ 4 на класирането.
Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati) бе най-бърз в първия ден. Той победи световния шампион Джонатан Реа (Kawasaki Racing) с малко повече от една десета от секундата – 0.183 сек.
Температурата на пистата надвиши 47 градуса в следобедната сесия. Едва в последните 15 минути от сесията обаче времената започнаха да се подобряват. Това бе само в горната част на таблиците. Рединг изби две десети, за да оглави класирането. Шампионът Реа беше втори и не можа да мине по-напред.
Трети стана Лорис Баз (Ten Kate Racing Yamaha). Със своята машина Yamaha той остана на 0,253 сек. от Рединг. Но бе най-бързият пилот на Yamaha, като завъртя 100 обиколки за деня. Той изпревари лидера в шампионата Алекс Лоус (Kawasaki Racing), който завърши на четвърто място, на 0,591 сек.
Алваро Баутиста от Team HRC закръгли челната петица, като остана само на 2 хилядни от Лоус и на 0,593 сек. от лидера. Том Сайкс (BMW Motorrad WorldSBK Team) завърши на шесто място. Сайкс тестваше с новия шеф на екипа си Иън Лорд. Шампионът за 2013 г. победи съотборника си Юджийн Лаверти с четири десети от секундата.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.