WorldSBK: Екипът на HRC се връща на пистата за тестове в Каталуния

Повече от четири месеца след първия кръг от WorldSBK на Филип Айлънд, пилотите отново излизат на пистата. След продължителна почивка поради пандемията Covid-19, екипите от Супербайк шампионата постепенно възобновяват тестовете. След няколко седмици отново ще се състезават.
За тази цел Team HRC ще бъде отново на пистата Каталуня край Барселона утре, в сряда, а също и на 8 и 9 юли. Там ще е първата сесия за тестове на отбора. Ще се вземат всички предпазни мерки и се придържа към всички антивирусни протоколи.

Екипът ще съкрати работата си. Минаха няколко месеца, откакто мотоциклетистите за последно успяха да се качат на своите машини CBR1000RR-R Fireblade SP.

Въпреки паузата, заводските пилоти Алваро Баутиста и Леон Хаслам изпълниха съответните си тренировъчни програми. Те направиха всичко възможно да останат в добра физическа форма. Сега чакат възобновяването на шампионата.
В същото време, въпреки че са засегнати от ограниченията, наложени от пандемията, работата в Япония продължи. Инженерите се съсредоточиха върху текущото развитие, необходимо за новия проект.
Никога шампионатът не е трябвало да се справи с такава продължителна почивка през сезона. Тестът, който започва утре е от особено значение. Той ще позволи на техниците и пилотите да се върнат в ритъма на съвместна работа в бокса. Те ще се стремят да надграждат опита от първия кръг и по-ранните зимни тестове.

Пилотите на HRC Баутиста и Хаслам ще трябва отново да преоткрият екипната работа и да продължат да придобиват увереност на своите машини.

Ролята, която тестът в Барселона ще изиграе, също е ключов. Отборът има възможност да се подготви за 6-ия кръг на шампионата. Той трябва да бъде на същата писта в средата на септември.
Всъщност, за първи път тази испанска писта ще присъства в календара на WorldSBK. Има още пет кръга от световния шампионат в Супербайк, които са включени за първи път. Следващият втори старт е на пистата Херес де ла Фронтера в Испания през уикенда на 31 юли – 2 август.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.