WorldSBK: Реа най-бърз на тестовете на Херес

Петкратният световен шампион в WorldSBK Джонатан Реа (Kawasaki Racing)бе най-бърз в двудневните тестове на Херес. Той изпревари завърналия се в сериите Лорис Баз (Ten Kate Racing – Yamaha).
Това бяха последните изпитания за тази година. Световното първенство през 2020 г. става все по-близо. То започва през февруари догодина в Австралия.  Изпитанията на пистата в Андалусия бяха при безпроблемни условия. Въпреки че бяха показани много червени знамена, Реа оглави класирането. Втори остана Лорис Баз, а 3-и Алекс Лоус (Kawasaki Racing).
Отборът на KRT отново беше на върха – и в първия, и във втория ден. Реа оглави класирането измежду 38-те, които участваха. Времето бе под рекорда на състезателната обиколка на Алваро Баутиста от тази година година. Той оглави класирането, докато съотборникът Алекс Лоус завърши на втория ден от теста на четвърто място, но за двата дни е 3-и.
Шави Форес (Kawasaki Puccetti Racing) се радваше на успешното завръщане в WorldSBK. Той завърши на 11-то място, тъй като продължи да свиква с мотора. На борда на отбора Pedercini Racing Kawasaki, Лоренцо Савадори завърши 15-и и започна да свиква с окачването на Showa.

Yamaha отново хвърли ръкавица на Kawasaki, въпреки че Лорис Баз беше втори.

Французинът се закрепи на върха за малко, но бе върнат от шампион в WorldSBK. Той подобри времето си с нови гуми, въпреки че в дълги серии моторът работи по-добре със стари.
Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha)имаше механичен проблем. Той доведе до теч на масло и катастрофа на завой 1. Бе показан червен флаг. Федерико Карикасуло ((GRT Yamaha) и Андреа Локатели (BARDAHL Evan Bros) също катастрофираха на разлятото масло. Ван дер Марк завърши на трето място, само на 0,007 от Баз.
След като беше в топ 4 през по-голямата част от тестовете, Торпак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) стана 7-и. Той тестваше окачването на Ohlins, тъй като не го беше използвал преди. На R1 версия 2020 г. Николо Канепа беше 8-и. Най-добрият ездач на GRT Yamaha беше Федерико Карикасуло на 13-о място, докато Гарет Герлоф беше 14-и.

Новакът в WorldSBK Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati) бе най-бързият пилот с Ducati Panigale V4 R – 5-и.

Британецът продължи да свеква с отбора и мотора в спецификацията за WorldSBK. Рединг зарадва целия екип на ARUBA.IT Racing – Ducati с бързата си адаптация. Така допълни доброто настроение в бокса. Акцентът на екипа беше балансът на мотора и тестове на  някои нови части в задната част. Чаз Дейвис, пилотът от Уелс завърши 9-и и бе над 1,5 сек. зад Джонатан Реа. Микеле Пиро от BARNI Ducati беше 12-и.
Най-добрият пилот с BMW и в двата дни беше Том Сайкс (BMW Motorrad). Британецът продължи да развива мотора така, че да му хареса. Шампионът на WorldSBK за 2013 г. скочи до 6-о място едва в края на последния ден. Той бе третия британец в топ 5. Новият му съотборник и бивш съперник за титлата в WorldSBK Юджийн Лавърти спокойно си вършеше работата и завърши 10-и при завръщането си в бокса на Shaun Muir Racing.
Следващият тест за цирк WorldSBK ще бъде на пистата Херес, а  после на Портимао от 21 до 26 януари 2020 г. Дотогава пилоти и отбори ще се радват на свободни празнични дни.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.