Легендата на MV Agusta Джакомо Агостини със свой музей Легендата на MV Agusta Джакомо Агостини със свой музей

15 световни титли, 123 победи в Гран При, 18 пъти шампион на Италия, 10 победи в турист трофи за общо 311 победи в състезания. Това са

впечатляващите резултати от състезателната кариера на Джакомо Агостини.

Тя започва в началото на 60-те и завършва в края на 70-те години на миналия век. По-голямата част от тези успехи са с цветовете на MV Agusta. Това

безпрецедентно наследство сега има музей, който да го съхранява и споделя с почитателите на MV Agusta и фенове на мотоциклетите от цял ​​свят. Намира се в средновековния Бергамо. Това е родният град на Джакомо Агостини, сгушен между равнината По и Алпите, съвсем близо до Милано.

Музеят е проектиран като частна трофейна стая от архитект Микеле Джаварини за шампиона.

В него може да запази своите над 350 трофея, с идеята да го отвори и за обществото. В музея са събрани някои от историческите мотоциклети, карани от Агостини. Има и използвани от него каски, състезателни костюми и лични предмети. Та са показани в хронологичен ред.

На пода е нарисуван гигантски черен №1, на жълт фон. Това е номурът, с който Агостини се състезава. Написана е и думата „Ago“ – прякорът на пилота, е оцветена в ярко червено. С това се напомня на всички, че рекордните победи на Джакомо Агостини, както и шампионските титли, все още не са постигнати.

Джакомо Агостини коментира: „Историята на моя живот е събрана цялата в тази стая. Обичам да прекарам там известно време сам с мислите си. Връщам се към онези необикновени спомени, които ме изпълват с радост.”

Тимур Сардаров, главен изпълнителен директор MV Agusta, каза: „Партньорството между нашата марка и Джакомо Агостини е част от славната история на тази компания. Радваме, че човекът, който допринесе толкова много за легендата за MV Agusta, сега е събрал всичко това в музей.”

Музеят е частен и може да бъде посетен от групи (минимум 8 души) при предварителна резервация. Това става през Villa Vittoria Charme и Relax luxury bed & breakfast. Курортът се управлява от дъщерята на Агостини – Витория и предлага пълен пакет, включващ настаняване за една нощ, посещение на музея и вечеря с шампиона.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0