WorldSBK: 13 кръга през новия сезон 2020 WorldSBK: 13 кръга през новия сезон 2020

WorldSBK: 13 кръга през новия сезон 2020

ФИМ и Dorna WSBK Organization обявиха календара за свметовния шампионат през 2020 г. Той ще бъде от 13 кръга в 11 различни страни. Както винаги шампионатът ще започва на Филип Айлънд в Австралия. Първо са официалните тестове на 24 и 24 февруари, а след това е състезанието на 28 февруари и 1 март.

След това всички летят до Катар за втория кръг – 13-15 март, който е на осветление. След това керванът пристига в Европа, на Херес 27 -29 март, а след това всички отиват на „Катедралата на мото спорта“ – Ассен 17-19 април . посе са стартовете на Имола (8-10 май), в Арагон (22-24 май), Мизано (12-14 юни) и Донингтън (3-5 юли).

После идва по-дълга лятна пауза до 31 юли и 2 август. Тогава шампионатът се завръща отново на Ошерслебен, в Германия, за 9-ия кръг. Следва нова пауза и на 4-6 септември шампионатът отива в Португалия, на пистата Алгарве в Портимао. Другият старт е на Каталуня на 18-20 септември. Там да първи път ще има състезание в историята на шампионата. След това, седмица по-късно е последният европейски старт във Франция, на пистата Маникур. Там ще е последния кръг и от WorldSSP300.

Последното състезание ще бъде в Южна Америка, в Аржентина, на пистата Сан Хуан. Там ще бъде края на шампионата. В средата на сезона ще има още един официален тест, но къде ще бъде, ще се определи по-късно.

28 февруари – 1 март – Австралия (Филип Айлънд)

13-15 март – Катар (Лосаил)

27-29 март – Испания (Херес)

17-19 април – Холандия (ТТ Ассен)

8-10 май – Италия (Имола)

22-24 май – Испания (Моторланд Арагон)

12-14 юни – Италия (Мизано)

3-5 юли – Великобритания (Донингтън парк)

31 юли – 2 август – Германия (Ошерслебен)

4-6 септември – Португалия (Портимао)

18-20 септември – Испания (Барселона – Каталуня)

25-27 септември – Франция (Маникур)

9-11 октомври – Аржентина (Сан Хуан)

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0