Втора X-Trial победа за сезона на Тони Боу

Втори кръг и втора поредна победа в световния шампионат X-Trial за Тони Боу. Пилотът на Repsol Honda триумфира в чисто новата зала Глаз Арена в Рен, Франция. Така от спечели втора поредна победа в зала за шампионата през 2020 г. Само преди седмица 12-кратният шампион започна триумфално сезона на остров Реюнион.
Тони Боу не разочарова френските фенове. Той показа изящна демонстрация на езда и на майсторство пред зрителите от Рен в Бретан. Пилотът на Repsol Honda успя да премине през първите пет секции на трасето. Невероятният мотоциклетист получи само 4 наказателни точки. Във втория кръг най-добрият състезател от всяка група се класира директно за финала. Боу отново направи майсторско изпълнение и като събра 7 наказателни точки.
На големия финал Боу преодоля шестте секции с общо 15 точки пред 27-те натрупани от съперника си Адам Рага с TRRS. Така шампионът взе втора победа за сезона, а след него останаха Рага и Херони Фахардо с Sherco.

Сега шампионатът излиза в почти двумесечна почивка. Третият кръг на световния X-Trial шампионат ще бъде на  19 януари 2020 г. в Будапеща. Боу ще отиде там като лидер в състезанието с 40 точки. Испанецът е с 10 т. повече от най-близкия съперник на второ място – Рага.