Peugeot e-Ludix влиза в автопарка на Елисейския дворец Peugeot e-Ludix влиза в автопарка на Елисейския дворец

Френският производител Peugeot Motocycles е избран от Елисейския дворец да подкрепи енергийния му преход. Новият електрически скутер Peugeot e-Ludix става първото електрическо двуколесно превозно средство, което ще се присъедини към престижния автопарк на Елисейския дворец.

На изложението EICMA в Милано, Peugeot Motocycles представи три различни e-Ludix, оборудвани за различни дейности. Сега отново марката показва ангажираността си с градската мобилност и с решението на предизвикателства на бъдещето. Peugeot Motocycles са пионери в сферата на електрическата мобилност още от 1996 г. Ето защо Лъва се превърна в партньор за моторизираната двуколесна мобилност във Франция по време на въвеждането на инициативата за „зелен растеж“ в страната, главно чрез промяната в консумацията на енергия.

При тази необходимост от промяна в ежедневния транспорт, електрическата еволюция в Peugeot Motocycles е представена чрез e-Ludix. Това е  4-тото поколение електрически скутери на Peugeot. Скутерът е лек, пъргав и екологичен, със сваляща се батерия, проектирана за лесно зареждане. Той има мисия да направи електрическите двуколесни превозни средства достъпни за повече хора.

e-Ludix служи на екипите на Елисейския дворец от края на октомври. Ще бъде налично на пазара в дилърствата на Peugeot Motocycles от февруари 2020 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *