Всичко по 200 в електрическия супербайк Damon Hypersport

Появиха се данни за техническите характеристики и цените за електрическия супермотортен мотор Damon Hypersport. Те включват някои много впечатляващи показатели. Всички са почти само с едно число: 200.

Фирмата смята, че новият им мотор има пробег от 200 мили или 320 км.

Максималната скорост също е 200 м/ч или 320 км/ч. Мощността е 200 к.с., а въртящият момент – 200 Нм. Други характеристики са различни от 200. От 0 до 100 км/ч. моторът ускорява за по-малко от три секунди. Може да се зарежда за три часа.
Технологията на батерията може да я прави тежка. От Damon казват, че Hypersport ще тежи около 200 кг. Това е със 7 кг повече от флагманския супербайк V4R на Ducati.
Най-добрите електрически байкове идват с огромни цени. Arc Vector например е 90 000 паунда. Damon обаче обявяват цена 20 000 британски лири за Hypersport. Това не е евтино, но е в съответствие с най-добрите специални бензинови супермотори.

Първите 25 модела, които излизат от производствената линия, ще бъдат оборудвани със спирачки Brembo.

Окачването е Ohlins и едностранно рамо от карбон. Тези байкове ще са лимитирана серия и на по-висока цена. Те са със стандартни джанти на фирмата CoPilot и по Shift технологията.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.