Серадори изненадващо спечели 8-ия етап при колите, Алонсо 2-и Серадори изненадващо спечели 8-ия етап при колите, Алонсо 2-и

Матю Серадори изненадващо спечели 8-ия етап на рали Дакар при автомобилите. Французинът със своето бъги Century CR6 измина 474 км от Уади А-Давасир и обратно за 3.48:23 часа и изпревари с малко над 4 минути Фернандо Алонсо с Тойота Хайлукс. Двукратният шампион във Формула 1 записа най-силния си етап досега в дебютния си Дакар.

Заради смъртта на Пауло Гонсалвеш вчера по време на 7-ия етап, днешният 8-и бе отменен за моторите и ATV-ата. Затова лидерът в генералното класиране при автомобилите Карлос Сайнц-старши с Мини трябваше да минава първи по трасето от всички състезатели.

Това логично го забави, тъй като испанецът трябваше да „чисти“ пътя. Той завърши отсечката едва 15-и, на близо 20 мин от Серадори. В същото време съперниците му за победата Насър-Ал Атия с Тойота и Стефан Петерхансел с Мини завършиха пред него.

Французинът стана 9-и, а катарецът 11-и. Така преднината на Сайнц намаля на 6:40 мин пред Ал-Атия и на 13:09 мин пред Петерхансел. На 4-а и 5-а позиция продължават да бъдат Ал Раджи с Тойота и Орландо Теранова с Мини. Алонсо се изкачи на 13-о място и има всички шансове да завърши в топ 10.

При камионите крачка към победата направи Андрей Каргинов с Камаз. Той спечели етапа с близо 6 мин пред съотборника си Антон Шибалов Трети завърши Алеш Лопраис с Прага. Така в генералното класиране Каргинов води с 27:06 мин пред Шибалов. Третият Сиархей Виазович с Маз вече изостава на повече от 1 час.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0