Електрическата концепция Hubless NAWA Racer е с нова „хибридна“ батерия

Френската компания за съхранение на енергия NAWA Industries, разкри най-новата си електрическа концепция Racer. Това стана на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас.
Машината е със задно колело без главина. Има лека рамка от карбон и стъпенки от композитна материя, опакована с алуминий и мед. Мотоциклетът използва литиево-йонна батерия с мощност 9 киловатчаса. Тя е комбинирана с ултракондензатори, за да създаде онова, което вече наричат ​​„първата в света хибридна“ батерия. “
Технологията е нетипична за серийните електрически  мотоциклети, подобна на Zero или Harley-Davidson. Ултракондензаторите се намират там, където би се монтирал конвенционален резервоар за гориво. Моторът и батерията са разположени по-ниско, където би се намирал традиционен двигател.

NAWA твърдят, че иновативното решение дава на Racer по-постоянна производителност на зареждане плюс по-дълъг пробег.
Това става, заради възможността да се възстанови повече енергия чрез регенеративно спиране. Използването на ултракондензаторите позволява на машината да използва повторно над 80% от произведената енергия при спиране. Конвенционалната батерия няма да може да поеме директно такъв приток на енергия.
Машината е с около 100 к.с. и може да постигне максимална скорост от около 160 км/ч. Концепцията на NAWA има впечатляващо тегло от едва 150 кг. Това е около 70 кг по-малко от еквивалентен Zero SR/F. Теглото е сведено до минимум благодарение както на карбоновата рамка, така и на по-малката батерия.
От NAWA казват, че Racer може да покрие повече от 150 км по различни пътища, включително и магистрали. Това увеличава пробега на повече от 290-300 км из града. Не е ясно с каква скорост би трябвало да кара ездача, за да постигне тази дистанция.
От NAWA казват, че все още са далеч от завършването на мотоциклета, но показват пълноразмерен модел на изложението. Той е свързан със симулатор за езда.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.