Винялес изглежда по-бърз от Роси, смята Маркес

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес смята, че Маверик Винялес изглежда по-бърз от Валентино Роси на първите официални тестове през новия сезон в Малайзия. Младият испанец се присъедини към Yamaha тази година, замествайки Хорхе Лоренсо.
Той постигна най-добро време на Сепнаг за всички дни. Преди това той бе с най-добро постижение и на Рикардо Тормо във Валенсия. Според Маркес, 22-годишният Винялес ще бъде претендент за титлата и ще бъде по-бърз от Доктора.
„ е готов да се бори за шампионската титла, както и да я спечели, заяви пилотът на Repsol Honda. – Същите възможности обаче имат и Валентино и Педроса. Лоренсо имаше проблеми в началото на теста на Сепанг и мисля, че двамата пилоти на Yamaha ще са най-трудни за побеждаване.
Маверик записа много силни времена, но когато започне сезонът е по-различно. Може би ще бъде по-голяма заплаха от Роси, който всеки уикенд е в челото на колоната. Може би опитът ще си каже думата, но колкото до скоростта – Винялес е по-бърз. Не знам дали искам да има борба между тях, защото това обикновено прави състезателите още по-бързи.”
Маркес също така смята, че Хорхе Лоренсо с Ducati може би ще се бори за победа в Катар с новия си мотор, но няма да има възможността да бъде по-съществена заплаха в битката за титлата.