Ducati XDiavel спечели престижна награда за дизайн

Мотоциклетът Ducati XDiavel отново бе забелязан на важен международен конкрс за дизайн – Good Design Award 2016. Моторът спечели престижното отличие, след като преди това успя да спечели и  Red Dot Award за 2016 г.
Наградата Good Design Award е основана през 1950 г. и се смята за най-важната в света, която е свързана с иновационни и напредничави промишлени продукти, а също и графически конструкции, произведени по целия свят. За да достигне до решението кой ще вземе приза Good Design Award 2016, журито оцени повече от 900 кандидати от 46 страни, като бяха прегледани продукти от практически всички сектори на промишлеността – от електрониката до робототехниката, от мебели до транспортни средства с продукти.
Ducati спечели престижната награда заради уникалния стил и силует на круизъра XDiavel S. Мотоциклетът се отличава като стил, иновации и икона на производителността. Развитието на продукта е истинско предизвикателство за дизайнерският център на марката и Ducati XDiavel е наистина технически круизър, изпипан до най-малките детайли, футуристично съчетание на механика и технология.