В Yamaha имаме най-добрия мотор, смята Винялес

Yamaha има най-добрия мотор в MotoGP в момента – YZR-M1. Това смята новият пилот на заводския тим Movistar Yamaha Маверик Винялес. Днес испанецът бе най-бърз в последния ден от тестовете на пистата Сепанг в Малайзия, като постигна 1:59.368 мин., което е  най-доброто време за трите дни изпитания.
„Както вчера, така и днес работихме основно върху състезателното темпо. Подобрихме доста скоростта, заяви Винялес. – Още в първия ден ми стана ясно, че имаме темпото за една силна обиколка, но ме притесняваше това в дълга серия. Много съм доволен. Не очаквах да постигна такова време в рамките на 1:59 мин.
Изпробвахме доста неща през тези няколко дни и имаме база за тестовете в Австралия по-късно този месец. В момента ми е трудно да кажа кой елемент на машината ме изненада най-много, но със сигурност мога да кажа, че в момента нашият мотор е най-добрият, а стъпка по стъпка ще стигнем и до върха.”
Другият титулярен пилот на Yamaha Валентино Роси заяви: Доволен съм, защото времената на обиколка бяха добри. Много близо сме до челните позиции.  Чувството към мотора ми е много позитивно. намерихме къде още да подобрим машината.“