Vespa 946 Christian Dior – раждането на нова модна икона

Какво общо има между две легендарни марки – Vespa и Christian Dior. Те са законодатели – първата в градската мобилност, втората във висшата мода. Другото общо е, че и двете са основани в една и съща година – през 1946 г.
Така италианската марка и емблемата на парижката мода са свързани. Обединява ги и непоколебимо желание да вдъхновят нова, ярка и креативна визия за света. Днес, повече от всякога, сътрудничеството между Dior и Vespa преоткрива този дух на свобода, движение и изразяване.
Одисея, стил, мечти и Dolce Vita. Извън този страстен диалог оживява скутерът Vespa 946 Christian Dior. Неговата архитектура и фини графични линии отдават почит на наследството на двете къщи. Скутерът е символ на изисканост. Той отразява техния ангажимент към съвършенството на savoir-faire (адаптивност във всяка ситуация) и виртуозното изкуство на детайла.

Съвременната версия на емблематичния Vespa 946 бе представена през 2012 г. в Милано.


Той е признат за своите елегантни, модерни извивки и технологични иновации. Новият модел е проектиран от Мария Грация Чиури, креативен директор на женските колекции на Dior. Скутерът е произведен в Италия, при спазване на най-взискателните стандарти, ангажираност и прецизност.
Подобно на дизайна на седалката, задният куфар е с мотив на Dior Oblique, проектиран от Марк Боан през 1967 г. Той е специално взет, за да бъде фиксиран върху багажника и да допълни привличането. Каската е украсена със същия емблематичен мотив. Така се заформя уникалната гама.
Това се символи за бягство към нови хоризонти. Това творение, което ще е в лимитирана серия, ще стартира през пролетта на 2021 г. То ще се продава в бутиците на Dior по целия свят и впоследствие в избрани магазини Motoplex на Piaggio Group.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.