Венко Велчев е най-добрият мотоциклетист сред пътните полицаи

Най-бързият и най-стабилен мотоциклетист сред пътните полицаи е Венко Велчев от ОДМВР Хасково. Това стана ясно, след като спечели надпреварата при мотористите в 27-ото издание на националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2019“. Състезанието бе на площад „Възраждане“ в Плевен.
30 отбора с 64 състезатели от всички области на страната се състезават в пет дисциплини. Голямата победа „Пътен полицай на годината – 2019“ спечели Марин Кондов от ОДМВР  Добрич с 381 т. Той бе асистиран от Румен Евтимов (Перник) – 358 т. и Иван Иванов (Ловеч) – 352 т.
В отборната надпревара първи стана отборът на Добрич – Марин Кондов и Тодор Гроздев, които събраха 655 т.  Втори стана дуетът на Шумен – Йордан Жеков и Николай Николов с 663 т.  на трето място бе отборът на Перник – Румен Евтимов и Мартин Стоянов с 653 т.

При мотоциклетистите наистина бе много трудно. За първи път се случва да има толкова много падания.

Очевидно трасето, а и хлъзгавия асфалт, въпреки че бе напечен от слънцето, доста затрудниха участниците. Паднаха поне петима мотоциклетисти, а серията от инциденти започна дори този, който направи демонстрация на състезателите. Наложи се председателят на БФМ Богдан Николов дори да сменя гуми на мотоциклетите.
Най-сериозни затруднения при майсторското управление състезателите изпитваха на т.нар. „пуканки“. А също и на елементи като „портала“ и „охлюва“. Много често явление бе загасването на мотоциклета по време на изпълнението.  Въпреки това имаше много състезатели, изпълнили елементите без грешка или без наказателно време. Първите 18 в класирането бяха без наказания.

 

Точно това бе тактиката на Венко Велчев от Хасково, който преодоля трасето за уникалните 51,280 сек. и то без нито една наказателна точка. Втори стана Делян Димитров от втория отбор на домакините от Плевен. Той, като представител на един от най-моторджийските градове,  даде 53,739 сек. Румен Евтимов от Перник постигна 54,764 сек. и допринесе за успеха на отбора си да влезе в топ 3.
Четвърти стана Атанас Гогов от ДДВР Кюстендил с 55,606 сек. След него на 5-о място се нареди Александър Бодуров от Смолян с 58,338 сек. Шести стана Васил Харизанов от СДВР с 59,476. Той стана 3-и и при автомобилистите. Пред него се наредиха – първи Николай Николов от Търговище и Галин Господинов от Сливен.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.