В Ducati планират повече модели с двигателя V4 Stradale В Ducati планират повече модели с двигателя V4 Stradale

Генералният директор на Ducati Клаудио Доменикали обяви, че на базата на 1103-кубиковия двигател V4 Stradale, който е с 211 к.с. и се монтира на новия Panigale V4, ще бъде монтират на още доста модели. Преди това Доменикали обяви, че в близките пет години Ducati ще пусне 29 модела мотоциклети и тъкмо новият мотор ще даде начало на новата моделна гама.

Първо ще се появят спортно туристически, нейкид и туристическо ендуро, но ще излязат хипермотарди и стрийтфайтери. Напълно е възможно двигателят V4 Stradale да стане база и за двуцилиндров редови мотор с по-малък обем. Точно това направиха две марки – Norton и Aprilia, които отрязаха двата задни цилиндъра на своите мотори и получиха среднокубатурен силов агрегат, като отвориха вратите за цяло семейство нови мотоциклети.

Клаудио Доменикали каза също, че с всички сили ще се старае да отложи излизането на електрически мотоциклет Ducati. Той каза: „Отдавна ни е ясно, че бъдещето е на електрическите мотоциклети и те наистина се развиват. Но на този етап технологиите не са достатъчно развити, и 150 кг акумулатори заменят само 15 кг традиционно гориво. Ако след 5 години технологиите ни принудят да пуснем електрически байк, то той на 100% ще бъде по-лош и по-малко производителен, отколкото сегашните Ducati с двигатели с вътрешно горене.“

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *