Отборът на Red Bull КТМ е готов за рали Дакар 2019 Отборът на Red Bull КТМ е готов за рали Дакар 2019

Победителят в рали Дакар за 2018 г. Матиас Валкнер, Тоби Прайс, Сам Съндерланд и Лучано Бенавидес  са на финалния етап от своята подготовка за рали Дакар 2019 г. Един последен тест в Абу Даби дели четиримата пилоти на Red Bull КТМ Factory Racing и 10-дневното състезание което ще бъде изцяло на територията на Перу. Отборът е съставен от изключително силни пилоти, включително и трима предишни победители в Дакар, сега Red Bull КТМ ще се бори за своята 198-а поредна победа в престижната надпревара.

След един невероятен сезон, Валкнер стана шампион в Дакар 2018. Тоби Прайс пък взе короната на ФИМ в крос-кънтри ралитата, като ще се поби за победа отще от първи ден на надпреварата, която започва на 6 януари.

Стартирайки от Лима, пилотите в Дакар 2019 ще трябва да изминат над 5000 км, от които 3000 км с в специални етапи. Пътят минава на 70% през пясъчни дюни и не прилича на нито едно състезание досега. Организаторите обявиха 41-то издание като надпревара с “несравнима интензивност”, където навигацията и сигурността може би ще са по-важни от всякога, а крайната скорост ще бъде ключът към победния резултат.
За да защити титлата си от 2018 г. в Дакар, Валкнер тръгва към Перу с високо самочувствие.  Въпреки трудния старт на тазгодишната световна шампионска кампания, Валкнер скоро намери своя ритъм на борда на KTM 450 RALLY. Силните завършвания в последните няколко кръга на сезона, включително и второстепенните резултати на състезанията Десафио Инка и рали Мароко показаха, че австрийският ездач е във форма и е готов отново да победи в Дакар.

Към екипа на Red Bull KTM Factory Racing в Перу ще ес присъединят Лая Санс и Марио Патрао.  Двамата също ще се борят за добри резултати в Дакар 2019. Санс ще се завърне в надпреварата, след последната си борба с вируса на Епщайн Бар. Патрао ще направи първия си Дакар за заводския отбор и се надява да подкрепи останалата част от отбора.

Ралито стартира ва 6 януари в Лима и обхваща 10 състезателни дни и има един ден почивка, преди колоната да се завърне в Лима за финала на 17 януари. Общото разстояние, покрито от мотоциклетите, ще бъде 5541 км, от които 2889 км ще бъдат в специални етапи.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *