Triumph Tiger 1200 пристигна в България Triumph Tiger 1200 пристигна в България

Новото поколение от Аdventure гамата мотоциклети на Triumph пристигна в България. Triumph Tiger 1200 вече е в шоурума на марката на бул. Ботевградско шосе 348 и e готов да покаже на какво е способен на всеки, търсещ приключения на две колела. Новият член на семейство Tiger е и най-високотехнологичният и фокусиран в представянето модел в историята на легендарната британска марка Triumph.

Tiger 1200 е подготвен за най-тежки условия извън пътя в XC версията си, а двигателят му е значително обновен. Работният обем на 3-цилиндровия редови мотор е 1215 куб. см. Мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин. Увеличен е и въртящият момент до 122 Нм, които са на разположение в по-нисък диапазон на оборотите.

Повишаването на мощността и динамиката не се отразяват на разхода, а напротив. След направените подобрения в горивната система и електронното управление средният разход на модела е сведен до 5,2 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия момент към задното колело чрез кардан.

Изпускателна система е нова и изработена от неръждаема стомана и подчертава дълбокия и типичен звук на трицилиндровия двигател с водно охлаждане.

За усъвършенстване на представянето и управлението при всякакви терени са проектирани над 100 нови компонента в сравнение с предишната версия на модела. Едно от основните подобрения е намаляването на теглото на Tiger 1200. След стриктната диета то е с 11 кг по-ниско в сравнение с миналото поколение – до 248 кг.

За подобряване на сцеплението извън пътя е добавен нов режим Off-Road Pro. Той се грижи за представянето на пресечен терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини на мотоциклета вече са LED.

Новият Triumph Tiger 1200 във версия XCх е наличен в цвят Khaki Green и цената му е 33 200 лв с ДДС. Към него могат да поръчани доста екстри по вкус на клиента.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *