Хоан Бареда поведе след първия етап на Дакар

Хоан Бареда Борт с Хонда поведе след първия етап при моторите в рали Дакар. Испанецът измина разстоянието от 84 км между Лима и Писко на територията на Перу за 57:36 мин и изпревари с минута и половина Пабло Кинтанила с Хускварна.
Рики Брабек с Хонда допълни челната тройка, следван на 3 секунди от Адриан ван Беверен, който се оказа най-челно класиралият се пилот с Ямаха.
Посредствен старт отбелязаха пилотите на KTM. Представители на марката побеждават в надпреварата от 2001 г. насам, но днес те заеха местата от 5-о до 7-о чрез Сам Съндърланд, Тоби Прайс и Матиас Валкнер.

При автомобилите Насър Ал Атия (на снимката долу) с Тойота Хайлукс записа най-добро време . Катарецът изпревари с почти 2 минути Карлос Сайнц-старши с Мини Бъги. Ал Атия, който в двукратен победител в прочутото рали, беше най-бърз и на двете междинни контроли.
Само на 1 секунда зад Сайнц 3-и остана Якуб Пригонски с Мини 4×4. Четвърти се нареди Владимир Василиев, който с частната си Тойота изпревари другите две заводски машини на японците, управлявани от Жиниел де Вилиерс (6-и) и Бернхард тен Бринке (8-и). Пети се класира Язеед Ал-Ражи с Мини 4х4, а легендата Стефан Петерханзел с Мини Бъги е 7-и.

В клас ATV първи за отсечката беше аржентинецът Николас Кавилясо с Ямаха, който изпревари с близо 4 минути своя сънародник Жеремиас Гонзалес. На 8 мин остана третият Томас Кубиена.
Битката в категорията се очертава да бъде оспорвана, след като водещите пилоти до миналия сезон Игнасио Касале и Сергей Карякин преминаха в клас SxS. Те се наредиха съответно 4-и и 6-и за етапа, а най-бърз в класа бе Рейналдо Варела от Бразилия с Кан-Ам.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.