NCCR направи къстъм Buell XB9R Firebolt Ice Racer с шипове NCCR направи къстъм Buell XB9R Firebolt Ice Racer с шипове

Тъй като зимата ни обсипва със сняг и студ, то нека да представим един къстъм, който е пригоден за движение през зимата и на лед, с шипове на гумите. Става дума за Buell XB9R Firebolt Ice Racer, направен от ателието NCCR.

NCCR е малка семейна компания, която се намира на 350 км северно от Стокхолм. Семейството Крупер повече от 20 години си сътрудничи с Buell и Erik Buell Racing Motorcycles. Сега този бренд отново бе закрит, но от NCCR решиха да отдадат нужното уважение към американската марка и направиха въпросния мотоциклет. Те коментират в пресинформацията: „Искахме да направим нещо наистина необикновено и решихме да не ползваме никакви готови  решения или извадени от „сандъка“. Всичко, което сме променили и конструирали, е направено от нашите ръце.“

За проекта в NCCR са избрали мотоциклета Buell XB9R Firebolt и и е по-лесно да се спомене това, което е останало оригинално, а не това, което са променили ръцете на Джулия Крупер, майка й Бригита и баща и Йенс. Рамата на мотоциклета е напълно а със самоделна конструкция и както се вижда, на нея няма резервоар за гориво. Той е заменен с ъс специални цилиндрични резервоари от двете страни, като така машината Buell XB9R Firebolt Ice Racer има още по-голяма ексклузивност.

Всичко стандартно от оборудването на мотора е демонтирано и Firebolt Ice Racer получи преден полуобтекател в стила на кафе-рейсер. Класически са двата кръгли, но светодиодни фара. Подрамата също е сменена, а нейното място е монтирана заварената към рамата основа, на която е разположено специалното седло.

Върхът на сладоледа станаха гумите, снабдени с 25 см шипове за спидуей на лед. Точно с тези гуми през 2009 г. каскадьорът Крейг Джонс постави световен рекорд за скорост на лед на езерото Делен.

Buell често става обект на различни къстъм майстори. Може би проектът NCCR Buell XB9R Firebolt Ice Racer ще се открои сред останалите.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *