Triumph показа заводски къстъм Rocket III TFC 2020 Triumph показа заводски къстъм Rocket III TFC 2020

Новото подразделение на завода на Triumph в Хинкли – Triumph Factory Custom се занимава със къстъмизиране на популярни модели на марката. Първият от преработените модели стана Thruxton TFC, а вторият бе представен вчера и се нарича Triumph Rocket III 2020, за моделната 2020 г.

Това говори, че обикновената пътна версия на Triumph Rocket III ще бъде представена тази година и то най-вероятно в два варианта – Touring и Cruiser. Те ще имат странични куфари, ветрово стъкло и комфортна седалка, от която е лишена Roadster версията, използвана от къстъм майсторите на подразделението TFC. Triumph Rocket III TFC, също като Thruxton TFC, бъде в ограничени бройки, но засега те не се уточняват.

Мощността на мотоциклета ще бъде 180 к.с., а максималният въртящ момент 230 Нм. Двигателят е 3-цилиндров, редови с обем 2.5 л, а изпускателната система ще бъде 3-1-3. Моторът отговаря на  изискванията на еко стандарта  Еurо4. Задвижването е с кардан, скрит в подрамата. По електрониката няма новости, но приборния TFT панел е по-голям, взет е от Scrambler. И от него може да се управлява тракшън контрола, ABS-а и режимите на работа на мотора. В базовото оборудване има и круизконтрол.

Шасито и окачването са изцяло нови. Предното окачване е обърната вилка с по-голям диаметър и по-къс ход. Задното е с единично рамо и моноамортисьор.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *