WorldSBK: Шампионът Риа най-бърз на Херес WorldSBK: Шампионът Риа най-бърз на Херес

Световният шампион Джонатан Риа от екипа на Kawasaki Racing бе най-бърз във втория ден от официалните тестове на пилотите от WorldSBK преди началото на сезона след по-малко от месец. На пистата „Херес Анхел Нието“ бяха почти всички пилоти, които ще стартират в тазгодишния шампионат. На трасето в Андалусия първите 10 в класирането се събраха в по-малко от секунда.

Битката за първото място бе между пилотите на Yamaha и Ducati, а шампионът Риа  излезе на пистата в сутрешната сесия вчера с малки промени за 2019 по мотора си ZX-10RR. 4-кратният носител на титлата постигна най-бързата обиколка 1:39.160. Той изпревари пилотът на Pata Yamaha Алекс Лоус с 0,212 сек.

Ездачът на Yamaha бе най-бърз  първия тестове ден, а сега доказа, че машината му има прогрес, тъй като постигна 1:39.372.

И то като направи 102 обиколки със YZF R1. Той пробваше ускорението и нови части на машината, заедно със съотборника си Михаел ван дер Марк. Последният стана 7-и с време 1:40.145.

Фокусиран върху адаптацията на новия си байк, съотборникът на Риа в Kawasaki Racing – Леон Хаслам също имаше позитивен ден, изостана на 0.342 сек. от съотборника си и зае трета позиция. Това е доста добро постижение, при положение че се качва за първи път на ZX-10RR.

Важна крачка напред направи и Алваро Баутиста (Aruba.it Racing – Ducati), който също трябва да свиква Ducati Panigale V4 R. Той зае 4-а позиция,  като остана на 0,460 сек. от Риа, като работеше по настройките по изцяло новия мотоциклет на Ducati. Съотборникът му Чаз Дейвис закъсня с излизането на пистата и направи само няколко обиколки, като завърши деня 10-и.

Той имаше болки в гърба заради падането в първия ден на пистата в Андалусия. Може би болката му ще изчезне за следващата тестова сесия в края на тази седмица в Портимао. Двама независими пилоти – Махаел Риналди (BARNI Racing) и Юджийн Лавърти (Goeleven), завършиха съответно 9-и и 12-и, като използваха новите машини, подготвени от заводския отбор на Ducati.

Торпак Разгатлиоглу (Kawasaki Puccetti Racing) продължи  с отличното си представяне и във втория ден. Турчинът бе най-бързия независим пилот и зае 5-о място с най-бърза обиколка от 1:39.942. След като работи в новата отборна структура GRT Yamaha, Марко Меландри имаше натоварен ден и направи 87 обиколки. Той стана 8-и, докато съотборникът му Сандро Кортезе направи лека катастрофа и се прибра пеша. Изчака да възстановят мотоциклета му и даде 6-о време. Той изпревари Ван дер Марк и Меландри.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *