MotoGP: Извадиха от употреба номера на Ники Хейдън

MotoGP официално ще извади от употреба номера на шампиона за 2006 г. Ники Хейдън. Хлапето от Кентъки, както беше известен той, почина през 2017 г. Тогава той беше блъснат от автомобил, докато кара велосипед.
Номер 69 ще бъде изваден със специално събитие през април по време на Гран При на САЩ на Пистата на Америките. На него ще присъстват и родителите на Хейдън.
Пилотът спечели титлата си в кралския клас на мотоциклетизма преди 13 години след жестока борба с Валентино Роси. След като приключи с MotoGP, Хейдън продължи кариерата си в Световния шампионат по Супербайк. Там той отново използваше номер 69.

Бащата на Ники Хейдън – Ърл определи решението на шефовете в MotoGP като голяма чест. Номерът на Хейдън е шестият, който се изважда от употреба в кралския клас.
„Много подходящо е, че това ще се случи в Гран при на САЩ. Тези състезания у дома означаваха много за Ники, каза Ърл. – Той очакваше надпреварата там всяка година с нетърпение. Това ще бъде много специално събитие, защото аз също карах с номер 69.“
„Горд съм да съобщим, че номер 69 ще бъде изваден от употреба, добяви изпълнителният директор на Дорна Карло Еспелета. – Той беше един от най-ценните хора в падока. Ники беше фантастичен пример за пилот на трасето и извън него.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.