Три европейски титли за България на Супермото

Майкъл Иманов с КТМ стана европейски шампион в клас 85 куб. см, а втори е друг наш пилот – Харли Горов. Бронзът остана за турския състезател Арсин Роди Пак. Майки освен това е с отлично класиране в европейския шампионат по мотокрос, където спечели едно състезание и още веднъж стъпи на подиума. Той каза: „Доволен съм от класирането си. Догодина искам да участвам във всички кръгове от европейския шампионат по мотокрос и евентуално да спечеля титлата.”
Георги Гочев с КТМ също спечели титла, но в клас 250 куб. см. Тройката допълва Борислав Стоименов и Махмед Челик (Турция). Пилотът на Крейзи Фокс Варна каза: „За първи път имам такава успешна година. Ще се постарая следващия сезон да бъде още по-успешен.”
Не е изненада и титлата на Ангел Караньотов с КТМ в най-големия клас – 450 куб. см. През целия сезон тай печелеше състезание след състезание. Втори в Европа е Александър Георгиев, а трети – турският пилот Ата Нуркан. Ачи, които е единственият българин, който участва и в световното първенство на Супермото, каза: „За да успея го дължа на един много добре сработен екип – този на БФМ и на председателя Богдан Николов. Не бих успял без огромната помощ и на моите родители. Вече усетих каква е атмосферата и на световното първенство. Не е вярно, че моите конкуренти дават много газ. Те обаче не се занимават с нищо друго, освен да карат мотоциклети и да тренират от сутрин до вечер. Имам още един старт във Франция и целта ми е да вляза в топ 10 в крайното класиране. Догодина вече знам за какво става дума, надявам се да имам по-добмри условия и да бъда сред фаворитите за титлата.”  
В класирането по нации България е абсолютен шампион, следвана от Турция и Румъния.