Шумни празници предстоят в Севлиево

Севлиевчани, които са отявлени фенове на мотокроса, ще са домакини на финалния кръг от националния шампионат по тази дисциплина. За четвърта поредна година състезанието ще бъде за купата «Йовко Йовков». Г-н Йовков е кмет на Севлиево в периода 1995-2005 г., основоположник и създател на мотополигон «Горна Росица» – печелил многократно приза за трасе №1 в световния шампионат по мотокрос в класовете МХ1/МХ2 през последните години, вкючително и тази. Без желанието и вярата на г-н Йовко Йовков България нямаше да има възможността да се радва на тези успехи сега.
На 15 октомври са квалификациите, а на 16 октомври е състезанието на „Горна Росица” в класовете 65, 85, МХ2, МХ1, МХ3 и ATV. Тук ще станат известни и шампионите за 2011 г. От два дни в Севлиево не е преставало да вали и се очаква трасето да бъде много тежко, особено за големите машини, тъй като за двата най-малки класа ще бъде обособено по леко и късо трасе. Организаторите обаче ще се справят както винаги с трудностите по организацията на състезанието, което е само седмица, след като на същия мотополигон бе надпреварата за Европейската купа на нациите.
Този кръг ще е решаващ за шампионската титла в най-малкия клас, където за първото място спорят Хакан Хълми от МСК „Севлиево” и Христос Сулиос от „Моторейсинг Варна”.
Водачът във временното класиране в клас 85сс Майкъл Иванов („Моторейсинг Варна”) е и новият републикански шампион. Кръг преди края си осигури титлата и Янко Ташев (МСК „Ридо”- Самоков) в клас МХ2.
В клас МХ1 шампионът ще се определи след старта в Севлиево между Николай Куманов („Крейзи Фокс Варна) и Николай Йовчев (МСК „Ринг Айтос”).
Трима са претендентите за титлата в клас МХ3, в който за златото спорят Антон Найденов (МСК „Торнадо”), Веселин Малинов (МСК „Панрейсинг”) и Кадир Масар („Троян Моторспорт 01”).
Не по-малко оспорвана е борбата при ATV-тата, където Маргарит Маргаритов от „Крейзи Фокс Варна”, Калин Лесидренски от „Троян Моторспорт 01” и Николен Кушев от МК „Бед Къмпани” имат шанс да станат републикански шампиони.
Претенденти за отборната титла при юношите са два варненски тима – „Моторейсинг Варна” и „Мотоспорт Варна”, а при мъжете – „Фокс депо” – Перник и „Крейзи Фокс Варна”. „Крейзи Фокс” е с шансове за отборна титла и в клас ATV, където основен конкурент им е тимът на „4х4 Адвенчър” – Троян.