Ténéré 700 донесе на Yamaha девета поредна награда Red Dot

Yamaha Motor Co., Ltd. обяви, че мотоциклетът Ténéré 700 и промишленият дрон YMR-08 са получили глобално престижната награда Red Dot в категорията продуктов дизайн (Product Design 2020). За девета поредна година, от 2012 г. насам, продукт на Yamaha Motor получава награда Red Dot.
Ténéré 700 е адвенчър турър, построен в най-добрите традиции на марката в семейство Ténéré. Той е базиран на успехите на Yamaha в най-трудното рали в света – Дакар, през 80-те-90-те години. Ténéré 700 е с двуцилиндров двигател с течно охлаждане и обем от 689 куб. см., монтиран върху лек корпус. Машината се отличава с голяма свобода в стойката за езда. Има висока издръжливост и лекота на поддръжка.

С високата си адаптивност при натоварване, новият модел балансира високопроходимите, приключенските и туристическите характеристики на високо ниво.

С дизайнерската концепция на „Exciting Adventure Ténéré“, модел има високо разположено „лице“. То включва три части – слюда, отличителен фар и резервоар. Така дизайнът ме изразява духът на приключението.

Наскоро Ténéré 700 беше награден също и с германската награда „iF Design“.

YMR-08 е индустриален мулти-роторен дрон. Той е разработен на базата на концепцията за „пръскане на един хектар поле за един 15-минутен полет. YMR-08 е насочен основно към приложения за борба с вредителите в крайградските райони и дребното селско стопанство. YMR-08 също взе и отличието „Награда за добър дизайн 2018.“
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.