Arai пуска нов шлем за ТТ на осров Ман

През 2020 г. легендарното състезание ТТ на остров Ман бе отменено заради продължаващата пандемия на Коронавирус. Ревът състезателните  мотоциклети няма да се чуе на Брей Хил. Част от състезанието е пускането на лимитираната серия шлемове за ТТ на Ман – Arai RX-7V.

Решението е взето от Arai, за да почете духа на TT и да задоволи почиталите на надпреварата, които очакват с нетърпение новия дизайн всяка година.

Каската 2020 Isle of Man TT Limited Edition RX-7V трябваше да бъде представена на остров Ман от Майкъл Дънлоп и Стив Плейтър. Премиерата обаче не можа да стане заради коронавируса.
RX-7V е поредното лимитирано издание на Arai за ТТ надпреварата. Каските се оказаха много колекционерски още от първото лимитирано издание през 2007 г. Всяка година в шлема се добавя нещо ново като ключов елемент. За 2020 г. шлемът е дело на Drudi Performance. Алдо Друди е дизайнер на шлемовете на Валентино Роси.
Шлемът използва класически линии и смела комбинация от черно, червено и  златно, за да постигне страхотен ефект. Има и познатите специфични за TT детайли, като Елън Ванин (името Манкс за остров Ман).

С малки букви в келтски стил е написано ISLE OF MAN от двете страни на логото на Arai. Налични са и трите човешки крака. Нзвестният трискелион е нарисуван в злато върху очертанията на трасето от 60,725 км TT отстрани на подбрадника. Стилизираното очертание на Senior Trophy, заедно със стикерите LIMITED EDITION, са завършващите щрихи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.