Skoda представи електрически велосипед Klement в Женева Skoda представи електрически велосипед Klement в Женева

Skoda поднесе изненада на автосалона в Женева, като представи електрически велосипед, наречен Klement. С него чешката марка показва виждането си по решаването на проблема с градската мобилност.

Skoda Klement е с изцяло електрическо задвижване, притежава всички основни характеристики на велосипед, но няма педали за задвижване. Наподобяващите такива структурни подпори изпълняват функцията на стъпенки, чрез накланянето напред или назад на които се подава команда за съответното направление на движението към електрическата задвижваща система. Така возилото прилича повече на електрически мотопед.

При всички случаи, двуколесното е доста привлекателно.  Skoda Klement е с футуристична алуминиева рамка, може да развие максимална скорост на движение от 45 км/ч, спирачната система е хидравлична и разполага със спирачна антиблокираща система и система за регенериране на спирачната енергия, а осветителната система е диодна.  Задвижването е посредством интегриран електромотор  от 4 кВт, а двете му литиево-йонни батерии са с капацитет от 1250 Wh. Това дава автономност на движение до 62 км. Презареждането на батериите става чрез цялостното им отделяне от конструкцията и свързването им към домашна електрическа инсталация.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *