Кинтанила печели 9-ия етап, Брабек запазва добър аванс на Дакар Кинтанила печели 9-ия етап, Брабек запазва добър аванс на Дакар

Пабло Кинтанила с Хускварна спечели 9-ия етап на рали Дакар при мотоциклетистите. Той измина разстоянието от 476 км между Уади Ад-Давасир и Харад за 3.30:33 часа и изпревари с близо 2 минути Тоби Прайс с KTM.

В същото време лидерът в генералното класиране Рики Брабек с Хонда завърши 4-и на близо 4 мин от чилиеца, зад Хоан Бареда Борт (Хонда). Така Брабек запази комфортен аванс пред Кинтанила от 20:53 мин. 3 етапа преди края на ралито.

Прайс е 3-и в общото подреждане на 26:43 мин. Той има минута и половина аванс пред Бареда Борт. Топ 5 допълва Хосе Игнасио  Корнехо с Хонда, който обаче е на близо половин час зад лидера.

Тоби Прайс

Отсечката беше много оспорвана, като след 300 км първите 4 пилоти бяха събрани в по-малко от 1 минута. На този етап водеше Кинтанила, но с малко.

В края Пабло натисна сериозно и увеличи аванса си.

При автомобилите миналогодишният шампион Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс доближи само на 24 секунди лидера в генералното класиране Карлос Сайнц-старши след 9-ия етап. Катарецът завърши втори в отсечката. В същото време Сайнц остана едва 5-и и загуби над 6 мин спрямо Ал-Атия.

Етапът спечели третият претендент за победата Стефан Петерхансел с Мини. Той изпревари Ал-Атия с едва 15 сек. Така французинът също доближи много Сайнц – на 6:38 мин. На 4-а и 5-а позиция продължават да бъдат Ал Раджи с Тойота и Орландо Теранова с Мини.

Насър Ал-Атия с Тойота

Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо с Тойота Хайлукс завърши етапа 9-и. Така испанецът влезе в топ 10 в генералното класиране. Той изостава на над 3 часа от лидера, 2 от които загуби във втория етап след инцидент.

При ATV-ата решителна крачка към победата направи Игнасио Касале с Ямаха. Чилиецът спечели днешния етап и изпревари с над 8 минути единствения си съперник Симон Витс с Ямаха. Така преднината му нарасна на почти 45 минути пред французина.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0