RoadKingCustom- да превърнеш ръждата в мода


Мотоциклетът Road King 2005 си е бил съвсем наред преди двамата тунингари Крис от Fox Custom Paint и Рик Грийн от Southeast Custom Cycles да започнат своите издеяния. Сега изглежда, че всичко се е объркало за американския багер. Това е така, защото момчета решили да се отърват от лъскавата боя и хрома, само за да докарат „бедстващият вид”, който според тях се вписва много добре.
След като забелязали колко внимание събират подобни „ръждиви” къстъм машини на мото изложенията, на калифорнийските момчета не им останало нищо друго освен да изчегъртат безупречната фабрична боя на Харлей и да се развихрят. Започва се с полагането на небесно синята основа, всъщност няколко слоя от бои и различни на цвят грундове, които също трябвало да бъдат частично шлифовани.
Но това не е финала, за постигането на ръждясалия вид в употреба идва спрей с различен цвят. Използваната боя образува подобните на корозия петна, които всъщност придават апокалиптичен вид на машината.
Това определено е нещо, което не виждаме всеки ден, докато повечето къстъм маниаци, работят в насока повишаване на качеството на Harley-Davidson, тези момчета са обърнали тенденцията в обратна посока.