Tech Air Race безопасността на първо място


С други думи, този кожен костюм има въздушни възглавници. Производителят на предпазно облекло е успял някак да интегрира системата за защита в костюма, като контрола над нея се осъществява от високотехнологична електронна система. Разработването на защитата е било дълъг и сложен процес, но пробива определено си струва усилията.
Костюмът постоянно следи движенията на водача и се задейства само, ако мотоциклетиста е в движение, а двигателя продължи да работи. Предвидени са пет нива на програмиране и дори работи на електрически мотори, изглежда от  Alpinestars мислят за всичко.
При нещастен случай на катастрофа реакцията на системата за безопасност е от жизненоважно значение, така че електронната система реагира на катастрофата за  около 8 милисекунди. Въздушните възглавници се издуват напълно за 50 милисекунди и остават така в продължение на 5 секунди преди да започне да се изпуска, процес, който изисква 25 секунди.
След като веднъж е използвана, системата може да се презареди за по-малко от 60 секунди с помощта на две отделни бутилки с азот. Допълнителната система за защита ще увеличи цената на стандартен костюм с около 2500 $ и се очаква да влезе в производство през юни 2011 година. Също така, системата ще бъде адаптирана за всички видове мотоциклети, от състезателни до  кросови.