"Ферарито на електрическите велосипеди"Това е електрически мотор, който просто не може да мине незабелязано от хората, които се интересуват от този сегмент и определено може да се оприличи на "Ферарито на електрическите колела".
Със седалище в Унгария, M55 са разработвали велосипеда през последните три години и след пет прототипа, вече го качват на производствената линия. Изграден върху монолитна алуминиева рамка, на пръв поглед M55 Bike EVO-001 не е нищо ново на пазара, но…само на пръв поглед. Интегрираният пакет батерии и централно монтираният електродвигател са нещата, които правят байка уникален.
M55 съчетава в себе си две различни концепции за забавления. По-мощната версия е забранена за движение по улиците, но за спортен оф-роуд двигателят с мощност 1300 W (1.7 к.с.) е просто идеален. Градската версия е доста по-слабичка и идва с мощност от 250 W (0.33 к.с.).
Единственото нещо, което може да се изтъкне като явен минус е фактът, че и при двата велосипеда скоростта на двигателя се контролира от ездача чрез педалите. Това означава, че човекът и машината ще работят заедно в стил Семейство Флинтстоун. Но в крайна сметка това е един гениален начин да се пести батерията A123. Нещо повече, пет-скоростният двигател е подкрепен от движение Rohloff с 14 предавки, на задната главина. Комбинацията от всичко това превръща спортната версия на M55 Bike EVO-001 в зелена машина, която се движи със 70 км/ч. Друга екстра са дисковите спирачки на Brembo. Едва ли са най-практичното нещо, но друго си е да споделиш с приятели, че спирачките ти са изработени от култовата марка.
Унгарският производител планира да произведе само 250 бройки от тези велосипеди, така че не очаквайте цени от кризисна разпродажба.