Разгатлиоглу привлича интерес от MotoGP

Топ пилотът от WorldSBK Топрак Разгатлиоглу привлече интересите на екипи от MotoGP. Нищо чудно скоро да направи ход към висшия клас. Това казва неговият мениджър Кенан Софуоглу.
Турският пилот Разгатлиоглу постигна първите си победи в WSBK миналата година. Тогава той караше мотор на Puccetti Kawasaki. Турчинът се раздели с японската марка в края на сезона. Това стана ясно по време на „8-те часа на Сузука“.

Разгатлиоглу премина към Yamaha за 2020 г. Нещо повече – 23-годишният пилот спечели първия старт за сезона на Филип Айлънд през февруари. След това шампионатът беше прекъснат от глобалната пандемия на коронавирус.

Софоглу, който е петкратен шампион в WSS (Суперспорт) разкри, че  Разгатлиоглу може да се премести в MotoGP още тази година. Приоритет на пилота обаче е е да стане шампион в WSBK.

Софоглу добави, че планът е неговото момче може да се променят, ако някои  фабричен отбор от MotoGP дойде да го иска за 2021 г. Софоглу каза: „Мога да заявя, че към Топрак вече има интерес от MotoGP. Това е добра оферта от добър екип. Но първата ни цел беше да бъдем в Супербайк с Разгатлиоглу през сезон 2020. Ако той може да направи това, няма значение, че през 2020 г. сме 100% в WorldSBK.

Когато го пуснах в STK1000, казах на Топрак, че целта му трябва да бъде световния шампионат в WorldSBK.

И то в продължение на много години. Ако Топрак печели толкова лесно в WorldSBK през 2021 г. и има официално предложение за заводски екип, ще променя плана. Щом Топрак също го хареса, ще се преместим в MotoGP заедно с него.“
Кенан Софуоглу е мениджър и на познатите добре у нас братя близнаци Дениз и Кан Ончу. Както и при Разгатлиоглу, признава, че „се е отказал“ твърде лесно в двата случая.
Първата титла на SSP на 35-годишния Софоглу е през 2007 г. беше последвана от кампания в WSBK през 2008 г. в тима Ten Kate Honda. Той обаче успя да вземе само 18-о място в класирането, преди да се завърне в SSP на пълен сезон през 2009 г.
След втората си титла в категорията през 2010 г., той премина в Moto2 за 2011 г. като заместник на покойния Шоя Томизава в Technomag-CIP. Стигна до подиум – второ място в Асен. Но завърши годината 17-ти в крайното класиране.
Кенан се завърна в SSP през 2012 г. и взе още три титли. Последната му бе през 2016 г., преди да се оттегли през 2018 г. Сега целта му е да отвори вратата на повече турски пилоти в бъдеще в различните категории на световните шампионати.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.