Джак Милър става официален пилот на Ducati Team за 2021 г. в MotoGP

Екипът на Ducati Corse обяви, че Джак Милър е един от двамата официални пилоти на заводския Ducati Team за 2021 г. в MotoGP.  Компанията от Борго Панигале и 25-годишният австралиец имат договор за следващия сезон. Има обаче и опция договорът да ес продължи и през 2022 г.
Така слуховете, за които писахме в нашия сайт миналата седмица, се оказаха верни. Най-вероятно  Джак Милър ще бъде на мястото на Данило Петручи. За него се говори, че ще бъде пилот в заводския отбор в WorldSBK.

Милър направи своя дебют в MotoGP през 2015 само на 20 години.

Той подкара Ducati през 2018 г.  с екипа на Pramac Racing. Това е отбор, който е сателитен на заводския. Той изцяло е поддържан от производителя в Болоня.  Миналата година Милър стана 8-и в крайното класиране с 5 подиума през сезона.
Джак Милър казва: „Първо искам да благодаря сърдечно на Паоло Кампиноти, Франческо Гуидоти и целия екип на Pramac Racing. От тях получих голяма подкрепа през двете години и половина, прекарани заедно. За мен е чест да продължа кариерата си в MotoGP с производителя от Борго Панигале.
Бих искал да благодаря на всички от ръководството на Ducati – Клаудио Джиджи, Паоло и Давиде. Те ми се довериха и ми предоставиха тази невероятна възможност. С нетърпение очаквам да започна да карам отново тази година. Готов съм да се ангажирам изцяло с отговорността да бъда официален пилот на Ducati през 2021 г.“
Клаудио Доменикали, изпълнителен директор на Ducati Motor Holding коментира: „Откакто пристигна в състезателния екип на Pramac, Джак израсна. Той показа стабилност. Доказа се като един от най-бързите и талантливи пилоти в първенството. Щастливи сме, че се съгласи да кара официалния мотоциклет Desmosedici GP на екипа на Ducati догодина.
Ние сме убедени, че Джак притежава всички умения да се бори непрекъснато за победата. Той има позиции, които са от значение във всяко състезание. Ще започне още този сезон с Desmosedici GP20 в състезателния екип на Pramac. Така ще направи стъпка напред през следващата година. Това е благодарение на подкрепата на екипа на Ducati.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.