Рали Дакар 2020: Загина Пауло Гонсалвеш Рали Дакар 2020: Загина Пауло Гонсалвеш

Португалският мотоциклетист Пауло Гонсалвеш загина днес на 7-ия етап от рали Дакар 2020. Пилотът на Hero с № 8 падна тежко на 276 км от старта на днешния специален етап.

Организаторите са получили сигнал в 10:08 ч. местно време. Веднага са изпратили медицински хеликоптер, който е стигнал до мотоциклетиста в 10:16 ч. Намерили са в безсъзнание, след като е бил в сърдечен арест (внезапно спиране на сърцето). След положените усилия за реанимация на място, състезателят е отведен с хеликоптера в болница Лайла, където той за съжаление е установено, че е мъртъв.

40-годишният Пауло Гонсалвеш участва в 13-ия си Дакар. Той дебютира през 2006 г. и е завършвал четири пъти в топ 10, включително впечатляващо представяне като подгласник на Марк Кома през 2015 г. Пауло Гонсалвеш е световен шампион по крос-кънтри рали през 2013 г.. Беше на 46-то място след първите 6 етапа от Дакар 2020 г.

Всички от участници, организатори и обслужващ персонал на рали Дакар изразяват най-искрените си съболезнования към приятелите и семейството на Гонсалвеш.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *