Рали Дакар 2020: Първа етапна победа за Хоан Бареда Рали Дакар 2020: Първа етапна победа за Хоан Бареда

Хоан Бареда Борт от екипа на Monster Energy Honda  спечели първата си етапна победа в тазгодишното рали Дакар. Той бе най-бърз от Уади до Ал Дауасир. След почивния ден той измина най-дългия етап от ралито  – 741 км, от тях 546 специално изпитание. Денят бе помрачен от смъртта на един от най-опитните пилоти в колоната – Пауло Гонсалвеш.

На 2:54 мин. след Бареда финишира Матиас Валкнер с КТМ. Трети стана съотборникът на Валкнер – Лучано Бенавидес на 3:25 мин.  Лидерът в класирането Рики Брабек от екипа на HRC свърши перфектна работа и на днешния етап. Той стана 4-и, като загуби само 3:29 мин. от Бареда, въпреки че отваряше трасето и му бе доста трудно.

Американецът Брабек изглежда, че е най-последователният пилот тази година.

Той води с  24:48 мин. на Пабло Кинтанила от екипа на Husqvarna. Трети е на 27:01 мин. е съотборникът на Брабек в Monster Energy Honda Хосе Игнасио „Начо“ Корнехо.

След почивния ден, най-дългият етап в Дакар бе също и един от най-разнообразните. Дюните са разпръснати по целия маршрут и ездачите ще трябва да пресекат малки полета от дюни, на няколко километра. Между тези участъци за катерене, има участъци за офроуд, който се редува с сектори с многобройни кръстовища. Там е важна навигацията, а Бареда е много опитен в това.

След старта поведе Кевин Бенавидес с Honda.

Той забрави за счупения двигател заради който загуби много време преди почивката. До 161 км след финала той бе пред Бареда и Тоби Прайс с КТМ на 1:19 мин.  След това обаче лидер стана Бареда. На финала Бенавидес завърши  6-и, на 6:35 мин. след Бареда. Загубеното време обаче ще му бъде приспаднато тази вечер, тъй като той е спрял и се е опитал да помогне на падналия Пауло Гонсалвеш. Преди аржентинеца бе съотборникът му Начо Корнехо.

Пабло Кинтанила измина трудно 7-ия етап. Пилотът на Husqvarna изпитваше силни болки в лявата ръка. От няколко дни той има пристъп на тендинит, а в бързите отсечки като днешната има сериозни проблеми.

При автомобилите рали легендата Карлос Сайнц с Mini спечели трети етап в тазгодишното рали и увеличи преднината си във временното класиране.

Той пое отрано контрол в етапа и завърши на 2:12 мин. пред Насел Ал Атия с Toyota. Трети стана съотборникът на Сайнц – Стефан Петерхансел. Шести стана звездата от Формула 1 Фернандо Алонсо с Toyota.

Във временното класиране тримата са в същия ред, както в днешния етап. Сайнц води с 10 минути на Ал Атия и солидно задържа позиция. Трети е Петерхансел на 19:13 мин.  стана.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0