Рали Дакар 2020: Първа етапна победа за Хоан Бареда

Хоан Бареда Борт от екипа на Monster Energy Honda  спечели първата си етапна победа в тазгодишното рали Дакар. Той бе най-бърз от Уади до Ал Дауасир. След почивния ден той измина най-дългия етап от ралито  – 741 км, от тях 546 специално изпитание. Денят бе помрачен от смъртта на един от най-опитните пилоти в колоната – Пауло Гонсалвеш.
На 2:54 мин. след Бареда финишира Матиас Валкнер с КТМ. Трети стана съотборникът на Валкнер – Лучано Бенавидес на 3:25 мин.  Лидерът в класирането Рики Брабек от екипа на HRC свърши перфектна работа и на днешния етап. Той стана 4-и, като загуби само 3:29 мин. от Бареда, въпреки че отваряше трасето и му бе доста трудно.

Американецът Брабек изглежда, че е най-последователният пилот тази година.

Той води с  24:48 мин. на Пабло Кинтанила от екипа на Husqvarna. Трети е на 27:01 мин. е съотборникът на Брабек в Monster Energy Honda Хосе Игнасио „Начо“ Корнехо.
След почивния ден, най-дългият етап в Дакар бе също и един от най-разнообразните. Дюните са разпръснати по целия маршрут и ездачите ще трябва да пресекат малки полета от дюни, на няколко километра. Между тези участъци за катерене, има участъци за офроуд, който се редува с сектори с многобройни кръстовища. Там е важна навигацията, а Бареда е много опитен в това.

След старта поведе Кевин Бенавидес с Honda.

Той забрави за счупения двигател заради който загуби много време преди почивката. До 161 км след финала той бе пред Бареда и Тоби Прайс с КТМ на 1:19 мин.  След това обаче лидер стана Бареда. На финала Бенавидес завърши  6-и, на 6:35 мин. след Бареда. Загубеното време обаче ще му бъде приспаднато тази вечер, тъй като той е спрял и се е опитал да помогне на падналия Пауло Гонсалвеш. Преди аржентинеца бе съотборникът му Начо Корнехо.
Пабло Кинтанила измина трудно 7-ия етап. Пилотът на Husqvarna изпитваше силни болки в лявата ръка. От няколко дни той има пристъп на тендинит, а в бързите отсечки като днешната има сериозни проблеми.

При автомобилите рали легендата Карлос Сайнц с Mini спечели трети етап в тазгодишното рали и увеличи преднината си във временното класиране.
Той пое отрано контрол в етапа и завърши на 2:12 мин. пред Насел Ал Атия с Toyota. Трети стана съотборникът на Сайнц – Стефан Петерхансел. Шести стана звездата от Формула 1 Фернандо Алонсо с Toyota.
Във временното класиране тримата са в същия ред, както в днешния етап. Сайнц води с 10 минути на Ал Атия и солидно задържа позиция. Трети е Петерхансел на 19:13 мин.  стана.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.