Отмениха 8-я етап за моторите и ATV-ата на рали Дакар

Осмият етап на рали Дакар, който трябва да се състои утре бе отменен от организаторите за мотоциклетите и 4-колесните машини ATV. Причината е смъртта на Пауло Гонсалвеш, който загина в днешния 7-и пробег след тежко падане.
Така пилотите ще могат на спокойствие да се сбогуват със своя приятел и колега Гонсалвеш. За него 13-ото участие на рали Дакар се оказа фатално. 40-годишният португалец бе много уважаван както от по-опитните мотоциклетисти, така и от по-младите.

В същото време пък победата в 7-ата отсечка при моторите бе присъдена на Кевин Бенавидес с Хонда.

На него му бяха премахнати 7:58 мин от времето, след като се оказа, че той е спрял, за да се опита да помогне именно на Гонсалвеш.
Първоначално със записаното време той изостана на 6:35 мин от най-бързия Хоан Бареда Борт с Хонда, но след преизчисленията се оказа с 1:23 мин пред него. Трети бе класиран Матиас Валкнер с КТМ.
В генералното класиране в челото промени не настъпиха. Води Рики Брабек с 24:48 мин. пред Пабло Кинтанила от екипа на Хускварна. Трети е на 27:01 мин. е Хосе Игнасио Корнехо. 4-и и 5-и са Тоби Прайс и Бареда Борт.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.