Рали Дакар 2020: Брабек с Honda взе втора етапна победа Рали Дакар 2020: Брабек с Honda взе втора етапна победа

Рики Брабек от екипа на Monster Energy Honda увеличи преднината си във временното класиране на рали Дакар. Той спечели днес втори етап от състезанието. Брабек преодоля 830 км, от които 477 км специален етап и 353 за връзка от Хаил до столицата Рияд за 4:36,28. На 1:34 мин. след него завърши съотборникът му от Monster Energy Honda Хоан Бареда. Трети в етапа стана Матиас Валкнер с КТМ на 2:45.

Сега американецът Брабек има сериозна преднина във временното класиране.

Той води с 20:56 мин. на Пабло Кинтанила с Husqvarna. Чилиецът завърши днешния етап 4-и – на 4:55 мин. след Брабек и излезе на втора позиция. Трети във временното класиране е Тоби Прайс с КТМ – на 25:39 мин.

В началото на етапа поведе Кевин Бенавидес с Honda.

Той стартира 9-и, но тръгна в атака 107 км след старта бе начело. Само на 27 сек. след него бе Брабек. На следващите две места бяха Начо Корнехо и Хоан Бареда. Така в началото на етапа първите четири места бяха 100% за Honda.

Брабек обаче показа отличната си форма и поведе след 213 км от старта, като този път Бенавидес остана на 26 сек. след него. В същото време победителят от вчера Тоби Прайс загуби 4’36 мин. 265-ия километър след двамата пилоти на HRC –  Брабек и Бенавидес. Трети обаче излезе Матиас Валкнер, докато съотборникът му Прайс започна да потъва назад в класирането с 6 мин.

В края на етапа на 425-ия километър Прайс спря. Заради проблемите си той загуби 16 минути. Но не бе единствен. Последва го Бенавидес. Той бе само на 25 сек. след Брабек, но в края на етапа  спря на 44 км от финала с повреда в двигателя. Бенавидес остана да чака помощ, като някой да го изтегли до финала.

Французинът Симон Витце спечели етапа при четириколките.

Той финишира на 6:27 минути пред Игнасио Касале. Чилиецът е убедителен водач във временното класиране с 35:12 мин. пред Витце. Трети в днешния етап стана Александър Жиро. В общото класиране обаче третата позиция продължава да отстоява полякът Рафал Соник.

При автомобилите първи в етапа финишира Стефан Петерхансел с Mini. Той бе само на 1:35 мин. пред съотборника си Карлос Сайнц. Двамата си разменяха позициите по време на целия етап. Трети, на 3:22 мин. бе Насер Ал Атия с Toyota. Сайнц води в генералното класиране, следван от Ал Атия и Петерхансел.

Денят отново бе лош за Якуб Пшигонски. Полякът отново имаше механични проблеми със своя Mini. Пилотът загуби час и половина за ремонт! Петият етап продължи само 4 км за пилота от Тексас Боби Патън. Той катастрофира, като мина през таван със своята Toyota. Пилотът е контузии на гърба и за него първият му Дакар приключи.

Не стигна до финала в първия си Дакар и Едвинас Юшкаускас. Неговата Toyota Hilux избухна в пламъци и изгоря на 243 км след старта на специалния етап.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0