Представиха състезателната Aprilia RS250 SP за млади пилоти

Представиха официално състезателния мотоциклет Aprilia RS250 SP. Той е разработен в сътрудничество с Ohvale. Байкът е с таргет към младите пилоти, които искат да преминат в Moto3 или други първенства.
За идеята на Ohvale да правят състезания  с малките си мотоциклети писахме в началото на тази година в бр. 110 на сп. Moto Club. Машината обаче не е от сериите Ohvale GP-0. Макар да има някои белези на малките байкове на Валерио Де Лио.
Aprilia RS250 SP трябваше да участва в италианския шампионат през 2020 г. Заради пандемията от COIVD-19, шампионатът я се състои, я не.  Мераците на всички са насочени за догодина. Моторът обаче бе представен сега, за да могат тимовете за го купят и да го подготвят.

Изпълнителният директор на Aprilia Racing Масимо Ривола изрази сериозни надежди за бъдещето на шампионата и на тази машина.

Той каза: „Новият шампионат продължава традицията, която прави Aprilia уникална. С мотоциклетите на Aprilia Racing състезателния си път стартираха поколения млади хора. На пистата се изградиха страхотни шампиони. От 2020 г., благодарение на партньорството с ФИМ, отново ще осигурим забавление за младите хора. В това първенство те ще намерят начин да сбъднат мечтите си. Това е път в света на бързите мотоциклетисти. Ние създадохме лесен за управление мотоциклет и формула, която ще привлече най-много млади хора към пистите и състезателните машини.“
Aprilia RS250 SP е с четиритактов двигател Aprilia и струва 9700 евро. Мотоциклетът е готов за състезания. Той е със спирачни апарати Brembo, окачване на Ohils, ауспух SC-Project и 17-цолови джанти Marchesini, обути с гуми Pirelli. Теглото му е само 105 кг. Много прилича на машина от Moto3.
Въпреки всичко е един от най-евтините състезателни байкове. Затова е достъпен за млади състезатели, участващи в национални първенства. От Ноале обещават в близко бъдеще Aprilia да пусне и пътна серийна версия на модела.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.