MotoGP: Роси и Лоренсо – мечтаната комбинация за Petronas Yamaha

Валентино Роси и Хорхе Лоренсо в един тимPetronas Yamaha SRT. Това е мечтаната комбинация за сателитния тим на Yamaha за 2021 г. Появиха се много спекулации, че се работи по този въпрос. Засега обаче това е малко вероятно. От тима обявиха готовност, че искат да задържат Франко Морбидели.
Седемкратният световен шампион в MotoGP Валентино Роси загубил мястото си в екипа на Yamaha за следващата година от Фабио Квартараро. Обедана му беше обаче пълна заводска поддръжка в отбора на Petronas SRT, ако реши да продължи.
Миналата седмица Роси призна, че ще трябва да вземе решение за бъдещето си, преди да започне шампионата, който бе забавен заради пандемията от коронавируса. Доктора сериозно намекна, че иска да продължи кариерата си.

Пенсионираният трикратен световен шампион и настоящ тестов пилот на Yamaha Хорхе Лоренсо също се свързва с връщане с пълен сезон през 2021 г.

Естествено с екипа на Petronas. И двете страни се постараха да опровергаят това.
Шефът на Petronas SRT Разлан Разали каза пред Motorsport.com.: „За да запазим стабилността, която съществува в екипа, мисля, че е важно да задържим Франко. Възможно е да съобщим новия пилот още преди първото състезание. Преминаването на Куартараро в Yamaha и създаването на изцяло нов дует ще бъде „много рисковано. Този ​​сезон е много нетипичен. Също и за избора на ездачи за следващата година.
Със сигурност ще трябва да се вземат решения. Да имаме двама нови пилоти през следващата година е много рисковано. Затова предпочитаме да останем с един от тези, които вече познаваме. Оттук идва и идеята да запази Франки. Той дава много добра информация за поведението на мотора, както на нас, така и на Yamaha. Вече го направи през 2019 г., а също и по време на тестовете тази зима.“
Морбидели, шампионът на Moto2 за 2017 г., завърши втория си шампионат при кралете през 2019 г. на 10-о място в класирането. Успя три пъти да постигне най-добрия финал на пето място. Наскоро Разали заяви, че екипът му ще се стреми да задържи обвързания с Yamaha Куартараро, ако сезон 2020 бъде напълно отменен.
Засега договори за 2021 г. имат Маверик Винялес и Фабио Куартараро, Марк Маркес с Honda, Алекс Ринс и Хоан Мир със Suzuki и Тито Рабат с Avintia.
 
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.