Представиха обновения Triumph Street Triple RS 2020

Британската компания Triumph представи обновения среднокубатурен нейкид Street Triple RS 2020. Това не е чисто нов мотоциклет, но е обновен достатъчно, за да бъде новият модел за 2020 г.
Най-радостното е, че промените не са само външни, а и в двигателя. Мотоциклетът е с традиционния за марката 3-цилиндров редови мотор с обем 765 куб. см. Същият се използва и за спортния байк Daytona 765 Moto2.

Двигателят е пренастроен, за да отговаря на еконормите Euro5.

Това се е отразило и на мощността. Конските сили на нейкида са намалени на 121 при 11 750 об/мин, а не са 128  коня като спортния мотоциклет. Той обаче е с увеличен максимален въртящ момент, който сега е 78,6 Нм при 9350 об/мин.
Инженерите на Triumph обаче са взели нова система на спиране с двигателя. Това е надградило нейкида да спира бързо като спортния мотоциклет.

Окачването не е променено и е запазена версията от 2019 г.

Отпред е обърната вилка Showa с пълна възможност за регулиране. Отзад е моноамортисьор Öhlins STX40, също напълно регулируем.
Нова е изпускателната система с увеличен катализатор. Въпреки това Triumph Street Triple RS 2020 не е увеличил теглото си и остава един от най-леките в класа със 166 кг.

Машината естествено има куикшифтър за превключване на скоростите без съединител. Външният вид е нов и определено впечатлява. Особено агресивната предница и двата сурово изглеждащи фара.
Street Triple RS 2020 ще бъде в две цветови схеми – black-silver-yellow или silver-red. Ще бъде п ри дилърите в началото на следващата година. Официалната му премиера ще бъде след месец на изложението EICMA в Милано.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.