Представиха моторът Hesketh Valiant за 2018 г.

На изложението Carlole Nash MCN London Show 2017 беше представен мотоциклетът  Hesketh Valiant 2100 Supercharged за моделната 2018 г. Моторът е с чисто британско потекло. Машината е рожба на възродената британска марка Hesketh и е истинско чудовище както на външен вид, по мощност и най-вече по цена.
Hesketh Valiant е с огромен двигател, който е с 210 к.с. мощност и въртящ момент от 297 Нм. Старата британска марка Hesketh Motorcycles ве възродена отново през 2014 г. след като три десетилетия тнеше в забрава. Тогава, през 2014 г. Hesketh представиха мотоциклет с името „24“. Това е мотор с ограничени бройки от 24 екземпляра и с него бе напомнено за добрите стари времена, когато марката бе в разцвета си. После се появи модела Sonnet с огромния обем на дивгателя от 2200 куб. см. Този голям двуцилиндров каферейсър също намери предани фенове.
Сега пе представен модела Valiant, който носи името на знаменития биплана от миналия век. Двигателят на Hesketh Valiant е турбо V-Twin, като засега е с 210 коня, но инженерите, които продължават да разработват машината, искат да измъкнат от него мощност от 250 к.с. Серийното производство, макар и в малки бройки трябва да започне в края на годината. Мотоциклетът е с компресор Rotrex, специалного разработен за този проект в сътрудничество със специалистите от TTS Performance. Всичко останало е британско производство – окачването K-Tech, предните спирачки с 12-бутални апарати Berringer, приборен панел Smiths, рама от GIA Engineering Nottingham.
Продажбите на мотоциклета ще стартират във Великобритания през лятото на 2018 г., а цената ще бъде около 60 000 евро.