MXGP: Симпcън и Суиър триумфират в Индонезия

Вторият кръг от световния шампионат бе за Гран При на Индонезия. За първи път в тази страна имаше кръг от MXGP на трасето Панкгал Пинал. Победители бяха Джеръми Суиър в МХ2 и в големия клас Шон Симпсън. Заради лошо време и тежки атмосферни условия втората надпревара в клас МХ2 бе скратена, а в MXGP втория манш изобщо не се състоя.
Пилотът на Suzuki Джеръми Суиър спечели пъррвия и финишира на втора позиция при прекратяването на втория манш. Така той спечели наздпреварата. Това е първата победа в Гран При на швейцарския пилот. Втори, след Джеръми бе  Самуеле Бернардини с ТМ, който бе 8-и в първата надпревара и спечели втората. Това бе първият подиум на Бернардини. Най-добър резултатт за втори пореден уикенд постигна третия в класирането Жулиен Лиебер с КТМ, който зае съответно 3-о и 4-о място в двата манша.
Нашият Иван Петров с Husqvarna финишира и в двата манша, но бе извън зоната на точките – 28 и 27 съответно. Другит двама наши пилоти – Петър Петров и Майкъл Иванов не стартираха поради контузии.
В MXGP първия манш спечели пилотът на Yamaha Шон Симпсън, а на подиума му асистираха пилотът на КТМ Глен Голденхоф и  заводският пилот на Kawasaki Клемент Десал. Така тримата бяха първи и в Гран При на Индонезия.